K&W Construction:

We proberen ons steentje bij te dragen voor onze planeet om onze kinderen te redden en er zijn veel dingen die we als bedrijf kunnen doen, die zelfs vrij goede investeringen zijn. Onze filosofie is om beter te zijn dan de normen en voorschriften en we dagen andere bedrijven uit om hetzelfde te doen! Waarom niet milieuvriendelijk zijn als u daarbij geen comfort hoeft op te geven en geld te besparen?

K&W is een pionier op het gebied van duurzaam leven omdat we betaalbare netto energie neutrale woningen kunnen aanbieden met een zeer hoog wooncomfort met ons Zero Energy House en binnenkort Zero Energy Apartments. We werken nu aan het Heris-project met 52 Zero Energy Houses en zullen de Zero Energy Apartments introduceren. Ons concept combineert reeds bestaande technieken en technologieën om een kostenefficiënt eindproduct van hoge kwaliteit te maken. We kunnen concurreren met traditionele prijsconstructies terwijl we veel lagere vastekosten en een nog hoger wooncomfort bieden.

Ons Zero Energy House-concept is een goed voorbeeld van deze mentaliteit. Onze huizen krijgen veel betere labels (A ++) dan de huidige norm (A). Een Zero Energy woning is zelfs veel geavanceerder in vergelijking met wat we een “passief huis” noemen. Onze huizen verbruiken 0kWh / m² per jaar in vergelijking met de 15kWh / m² per jaar dat een passieve woning verbruikt of het gemiddelde van 120kWh / m² per jaar dat een typisch traditioneel huis in België verbruikt. Dit bespaart niet alleen veel op de jaarlijkse kosten van een huis, maar het is ook een heel groot verschil voor het milieu.

Om ons energieverbruik op kantoor te compenseren, zijn we nu officieel een energieproducent met een zonnepaneleninstallatie van 43.000 kWh. De installatie is ook schaalbaar om te voldoen aan toekomstige eisen om bijvoorbeeld elektrische auto’s op te laden. Onze productie staat gelijk aan een besparing van ongeveer 30 ton CO2 per jaar of ongeveer 11.000 liter diesel. De volledige installatie van zonnepanelen heeft een terugverdientijd van minder dan 10 jaar, dus groen zijn is niet noodzakelijk een slechte investering.

We investeren in auto’s en lichte vrachtwagens die rijden op CNG, gecomprimeerd aardgas. CNG is misschien nog een fossiele brandstof, maar het is veel beter dan Diesel of Benzine als het gaat om emissies. Volgens de CREG-studie: 75% tot 90% minder stikstofoxide en fijne deeltjes, maar ook 7% tot 16% minder CO2 wordt uitgestoten. Dit betekent dat CNG op dit moment misschien wel de meest milieuvriendelijke manier is om uw auto van stroom te voorzien, aangezien de productie (en recycling) van batterijen (nog) geen zeer milieuvriendelijk proces is.

Bovendien kunnen CNG-auto’s op gas ook met biogas rijden, wat CO2-neutraal zou maken, dus dit is een zeer interessante manier om auto’s voor de toekomst van stroom te voorzien.

The Derome Group:

Milieubewustzijn is een van de kernwaarden van Derome. Hun betrokkenheid bij het milieu wordt voortdurend geëvalueerd en ze werken actief om ervoor te zorgen dat de geproduceerde en verkochte producten kunnen worden hergebruikt of gerecycled met het laagst mogelijke gebruik van hulpbronnen.

De grondstof voor de productie is afkomstig van bossen in hun directe omgeving. Elke boom die uit het bos wordt gekapt, wordt vervangen door een aantal nieuwe bomen. De bijproducten en afval uit de bossen en de zagerijen worden verwerkt tot biobrandstof en nieuwe energie. Ze zijn een belangrijke producent van biobrandstof en naast hun eigen activiteiten worden woningen en bedrijven voorzien van bio-energie.

Derome bouwt energiezuinige prefab muren en passieve woningen om het energieverbruik te verminderen en een hoger comfort te garanderen, zij leveren evenals verwarmingssystemen op basis van hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast richten ze zich ook op het zelfvoorzienend worden in duurzame elektriciteit uit onder andere windenergie maar ook andere bronnen.

Het grootste deel van de productie is milieuvriendelijk gecertificeerd volgens ISO 14001 en het assortiment omvat houtproducten met een milieukeuring en energiezuinige huizen.